Eesti ostja peab siinset riidekaupa ülehinnatuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Montoni poes ringi vaadanud Ulrica Mägi kinnitas, et ta ootab tavaliselt allahindlusi ja ostab alles siis.
Eile Montoni poes ringi vaadanud Ulrica Mägi kinnitas, et ta ootab tavaliselt allahindlusi ja ostab alles siis. Foto: Liis Treimann

Postimees vestles eile Baltika Montoni kaupluste külastajatega, kes leidsid, et siinsed riided on küll kvaliteetsed, ent selgelt ülehinnatud.

Supermarketid ja ostukeskused on praegu allahindluste meeleolus. Montonis on mõnel sildil hinda üle kriipsutatud neli-viis korda, asendades selle üha madalamaga. Ja nii veebruari lõpuni.

«Ma ütlen ausalt – kvaliteet on neil hea, aga selle täishinnaga, mis nad müüvad, ei kipu ma ostma,» sõnas poes sisseoste tegev Ulrica Mägi. «Ma ootan tavaliselt allahindlusi ja ostan alles siis.»

Ta selgitas, et vaatab välja, millised asjad meeldivad, ja jääb siis ootele. Kui veab, siis ostab allahindlusega. Kui ei vea, siis ei osta. «Ma olen muidu Stockmanni külastaja,» nentis Mägi. «Sellega on täpselt samamoodi, et väga harva, kui ma ostan täishinnaga, ma leian, et täishinnaga on riided meeletult kallid, need on väga ülehinnatud!»

Sama meelt olid ka teised külastajad, kellega Postimees rääkis. Poekülastaja Annika, kes ladus endale proovimiseks käe peale mitu kleiti-jakikest, ütles, et tunneb puudust looduslikust materjalist – puuvillasest, siidist, linasest ja villasest. Sünteetiline kangas läheb ruttu topiliseks. Temagi kinnitas: «Kui otseselt midagi väga-väga vaja ei lähe, siis ostan allahindluselt.»

«Natuke on odavam, kui liikuda sinna lõuna poole – need brändid, mis sealt lõunast on – Zara ja Mango,» tõdes Annika. Samas on ta avastanud, et vahel on mõningaid kaupu isegi Soomest soodsam soetada. Mõningaid jälle mitte, oleneb firmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles