Kaabeltelevisiooni kohustuslik digipööre jääb ära

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Valitsus otsustas mitte edasi saata seaduseelnõu, mis kohustaks kaabeltelevisiooni operaatoreid teostama nn teist digipööret.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) avalike suhete spetsialisti Martin Miido sõnul ei näinud valitsus vajadust panna kaabeltelevisiooni operaatoritele seadusega digipöörde läbiviimise kohustust.

Selle üheks põhjuseks oli asjaolu, et operaatorid on juba nagunii alustanud digilevile üleminekut, mistõttu ei peetud täiendavat regulatsiooni vajalikuks.

Majandusministeerium valmistas mullu ette seaduseelnõu, mille järgi pidanuks analoogsignaaliga kaabelleviteenust kasutavad kodud minema sel aastal üle digitaal­sele kaabelleviteenusele.

Ajalehele Sakala antud intervjuus ütles Miido, kuna eelnõud ei saadetud valitsuse poolt edasi parlamenti, polnud vaja ka avalikkusele sellest eraldi teada anda.

Miido jutu järgi vahetab MKM infot valdkonna ettevõtteid ühendavate organisatsioonidega.

ASi STV juhatuse liige Erik Reinaru märkis, et kohustusliku digipöörde ärajäämine STV tegemisi ei mõjuta, kuna ettevõte on võtnud suuna klientidele digiTV-le üleminekut jõuga mitte peale suruda.

Ta lisas, et need STV kliendid, kes soovivad analoogpildilt digiTV-le üle minna, võivad seda teha ilma täiendavate kulutusteta: ettevõte pakub klientidele tasuta digiboksi soetamise võimalust, millega kaasneb 12-kuuline tähtajaline leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles