Kuidas saabast talvisel ajal libedakindlaks muuta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugg-saapad
Ugg-saapad Foto: Wikipedia.org

Külmade ilmadega on kõnniteed libedaks muutunud. Kui saapad libedust ei pea ja jää peal tee teise otsa ähvardavad sõidutada, siis on võimalik üht-teist ette võtta.

Kingaproff OÜ kingsepp ütles, et nemad soovitavad kliendile kummist pooltaldu, mis takistavad korralikult libisemist. Nende eest peab välja käima 9 eurot (naised) kuni 13 eurot (mehed).

«Muud varianti ju polegi,» teatas kingsepp. Ta lisas, et pooltaldade panek on praegu kingseppadel igapäevatöö.

Teine variant on osta saabastele libeda pidamiseks naastrehvid, mis on kergesti paigaldatavad ja väga tõhusad. Nende miinuseks võib pidada eri sisepindade kahjustamist – naastrehvide metallosad ei tee just head.

Saaremaal töötav firma toodab libestoppe, mis õigupoolest on samad mis naastrehvid – libestoppide erinevus seisneb selles, et need on välja arendatud Soomes ja sealse nime järgi. Need neljas suuruses kõvametallist naeltega ja TR kummist valmistatud naelikud maksavad Eestis 13 eurot.

Enamik Eestis valmistatud libestoppe lähevad OÜ Kingamaja asjaajaja Luule Kuningi sõnul küll Soome, ent umbes 10 protsenti tuleb ka Eesti turule.

Möödunud aastal kirjutas Järva Teataja, et Paide kingsepp Ivar Avik pakub välja plaastri kleepimise talla alla – tema sõnul on juba vana nipp, et ostetakse apteegist tavalist valget leukoplaastrit ja kleebitakse talla alla.

Ja muidugi on hea variant osta saapad, mis on hea ning kvaliteetse kummitallaga ja millele lisatalda pole vajagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles