Võru peab igakuist prügivedu õigeks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui inimene soovib plastmassist prügikasti tuhka asetada, peab ta olema veendunud, et see on eelnevalt täiesti jahtunud, meenutab päästeamet.
Kui inimene soovib plastmassist prügikasti tuhka asetada, peab ta olema veendunud, et see on eelnevalt täiesti jahtunud, meenutab päästeamet. Foto: Mihkel Maripuu

Võru linnavalitsus peab õigeks nõuda inimestelt olmeprügi äravedu vähemalt kord kuus ega ühine jäätmeseaduse leevendamist nõudvate omavalitsustega, kes soovivad, et konteineri minimaalne tühjendussagedus oleks kord kvartalis.

Võru linnavolikogu esimees Tõnu Anton sõnul peaks linn kaaluma Kohila valla ettepanekuga ühinemist, sest kohustus tühjendada olmeprügi konteinerit iga kuu on kohati liigseks muutunud, kirjutab Võrumaa Teataja.

Võru linnahoolduse ja keskkonna osakonna juhataja Hegri Narusk ei poolda äraveosageduse harvendamist ühelt kuult kvartalile, küll soovib ta, et omavalitsuse ametnikel oleks seaduslik õigus teha erandeid näiteks vanuritele, kes tõesti ei suuda prügikonteinerit kuuga täis laduda.


Detsembris tegi Raplamaa omavalitsuste liit keskkonna¬ministeeriumile ettepaneku leevendada jäätmeseaduse nõuet, mille järgi peavad tiheasustusalal elavad inimesed tellima olmeprügi äraveo vähemalt kord kuus.

Ettepaneku kohaselt võiks olla kohustuslik prügivedu üks kord kvartalis, sest kuu aja jooksul ei suuda paljud inimesed oma konteinereid prügiga täita ning maksavad seetõttu jäätmefirmale asjata raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles