Valentinipäev kasvatab lillemüüjate tellimusi kümnekordseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid.
Tulbid. Foto: Margus Ansu

Lillepoed valmistuvad sõbrapäeva eel rohkemate klientide vastuvõtuks: tellimuste kogused ületavad tavapäraseid kuni kümme korda.

 Pro lillede omanik Anne Sams tõdes, et valentinipäevaks ostetakse lilli rohkem kui tavaliselt. Sealjuures jälgivad vene kliendid, et kimbus oleks paaritu arv lilli, eestlastele on see vähemoluline.

«Mina soovitan punast tulpi,» sõnas Sams. Kõige rohkem võetakse ikka tulpe, eriti punaseid.  «Tulp on aastate jooksul ikka kõige paremini läinud,» kinnitas Sams.

Lilleseadete organisatsiooni Interflora Eesti juhi Ingmar Kauba sõnul on valentinipäeva eel - nii nädal enne - päeva tellimuste kogused kuni 5-10 korda suuremad kui tavapäeval, tellimuste arv suureneb, mida lähemale valentinipäev tuleb.

Valentinipäeva saadetisteks eelistatakse kindlasti roose ning valikutes ei ole Kauba sõnul kliendid väga hinnatundlikud, pigem hinnatakse kõrgelt lillede saatmisest saadavaid positiivseid emotsioone ja oodatakse floristidelt parimat kvaliteeti.

Valentinisümbolid

  • Valentinikaartidelt vaatab vastu kogu Euroopa armastussümboolika, alustades Cupidost, Venuse pojast.

  • Tänini kasutatakse südamesümboolikat. Süda oli varasema ettekujutuse järgi emotsioonide, hinge ja armastuse asupaik.

  • Punased roosid kui Venuse lemmiklilled ja suurte tunnete sümbol.

  • Pits kui daamide taskuräti ääristaja. Taskurätte kasutati kirglike tunnete väljendamiseks ja selle kaudu oli pits ühtlasi armusõnum.

  • Armusõlmed ehk lihtsalt sõlmed tähistavad tugevat ühendust inimeste vahel.

  • Tuvid kui armastajate sümbol.

Allikas: folklore.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles