Kirja saatmine tänavu ei kalline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Viljandimaa postmark.
Pildil Viljandimaa postmark. Foto: Peeter Kümmel

Majandusministeerium jätab konkurentsiameti ettepanekul ka tänavu margi hinna muutmata ning seega kirja saatmine ei kalline.


Kõige enam saadetakse Eestis riigisiseseid kirju ja see maksab 5,5 krooni, mis kehtib 2007. aasta juulikuust, vahendab Meie Maa.

Konkurentsiameti hinnangul on Eestis universaalse postiteenuse eest võetavad tasud Euroopa Liidu liikmesriikide võrdluses ostujõu pariteeti arvestades keskmiste hulgas, mis näitab, et võrdluses Euroopa Liidu liikmesriikidega on Eestis tasud praegu taskukohased.

Postiseaduse järgi määrab taskukohase universaalse postiteenuse tasu majandus- ja kommunikatsiooniminister oma määrusega konkurentsiameti ettepanekul iga universaalse postiteenuse alla kuuluva teenuse osas ühesugusena kogu riigi territooriumil.

Universaalse postiteenuse moodustavad riigisisesed ja rahvusvahelised postiteenused, nagu kirisaadetise edastamine liht-, täht- ja väärtsaadetisena kaaluga kuni kaks kilogrammi ja postipaki edastamine täht- ja väärtsaadetisena kaaluga kuni 20 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles