Anne Mere võtab Soome suusad kaasa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Mere.
Anne Mere. Foto: Mihkel Maripuu

Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimehe koha Soome HKScan Finland OY juhi ameti vastu vahetanud Anne Mere tahab spordile oma elus ruumi jätta ka kahe riigi vahet pendeldades ning võtab suusad ja jooksutossud Soomegi kaasa.

«Tahan töö ja muu elu vahele selge piiri vedada ja sportimisest ma kindlasti ei loobu,» kinnitas Mere telefoni teel Helsingist, kus ta oma uues kabinetis esimest päeva ametis oli.

Nädalalõpud kavatseb Mere veeta endiselt Eestis, tööpäevad aga Soomes, kus tal on juhtida kümmekond ettevõtet. Otse loomulikult on nende kõigi eesotsas mehed. «Eks selle tööstusharu juhtimine olegi reeglina meeste käes, aga ma ei pelga seda, sest inimesed on kõik ju tuttavad,» nentis Mere.

Mere sõnul oli ettepanekust HKScan Finlandi etteotsa asuda raske keelduda. «Olen juba harjunud uusi väljakutseid vastu võtma ja nii otsustasingi uutele jahimaadele siirduda,» lausus ta.

Olgu öeldud, et Soome lihamüük on siinsest neli-viis korda suurem ja see tähendab ka mitu korda suuremat vastutust. Palk on nii palju kopsakam, et katab kinni Eesti vahet käimisega seotud kulud ja muud ebamugavused.

Keelemuret Merel ei ole, sest tema esimene töökoht oli samuti Soome tööandja juures – nimelt oli ta mõnda aega tööl Unileveri ekspordiosakonnas. Mere usub ka, et tema juhtimisstiil peaks soomlastele sobima.

Mis puutub soomlaste toitumisharjumustesse, siis need Mere sõnul eestlaste omast palju ei erine. Ka seal hinnatakse toidu puhul värskust, kodumaist toorainet, mugavat pakendit ja kaubamärgi tuntust.

Soomlased söövad aastas keskmiselt 73 ja eestlased 70 kg liha, millest umbes poole moodustab sealiha. Samas eelistavad soomlased veiseliha kanalihale, meil on aga vastupidi.
Konkurentsi põhjanaabrite lihaturul hindab Mere sama karmiks kui Baltimaades, mistõttu eeldab, et hõlpu ei saa tal uues ametis olema.

Oma järeltulija Teet Soormi oskusi ja võimeid peab Mere Rakvere lihakombinaadi juhtimiseks igati sobivaks. «Tegu on oma ala professionaaliga, kel on pikaaegsed kogemused lihatööstuses, kes tunneb  kõiki selle lülisid ja on pealegi töötanud kunagi Rakvere lihakombinaadis finantsjuhina, mis tähendab, et tunneb ka seda ettevõtet,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles