NCC lõi äripindade üksuse

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NCC Ehituse juht Toomas Aak.
NCC Ehituse juht Toomas Aak. Foto: Priit Simson

NCC asutas sarnaselt Põhjamaadele Eestis NCC Ehituse ja NCC Elamuarenduse kõrvale äripindadele keskenduva tütarettevõtte, mis hakkab tegelema ka logistikaparkidega.

NCC äripindade arenduse juhataja Katrin Kurm-Valojää sõnul vajavad ärikliendid eraldi üksust, mis lähtuks ehituse asemel arendustegevusest. «Kinnisvaraturg ja ootused on muutunud, ehituse asemel on keskmesse tõusnud arendus,» lausus Kurm-Valojää.     

«Meie tegevused ulatuvad maa ostust kuni kliendile võtmed kätte lahendusteni, hakkame tegelema nii olemasolevate kui uute projektidega,» tähendas Kurm-Valojää.   

NCC äripindade arendusüksuse projektidest suurim on Tallinna ringtee lähedal asetsev Lookivi logistikapark, mille ehitusalune pind ulatub 37 000 ruutmeetrini.

Tänaseks on Lookivi logistikapargis rajatud kinnistute välised juurdepääsuteed, koos selle juurde kuuluva tänavavalgustusega ning ehitatud liitumispunktid vee-, olme- ja sadeveekanalisatsiooniga.   

NCC äripindade arendus tegeleb Põhjamaades enam kui poolesaja büroo-, logistika- ja kaubandusobjektiga. NCC äripindade arenduse mahukaim projekt on Rootsis Malmö linna rajatav Triangelni keskus, kuhu ehitatakse kokku 17 000 ruutmeetrit kaubandus- ja büroopinda ning 200 korterit. 

Põhjamaade üks suurim ehitusfirma NCC eraldas 2010. aastal kontsernis ehituse ja elamuarenduse suunad vastavalt NCC Ehitus AS-iks ja NCC Elamuarendus OÜ-ks, mida juhivad Toomas Aak ja Priit Aer.

Eestis 15 aastat tegutsenud NCC on projektijuhtimisfirma, mis lisaks kortermajadele on ehitanud Ülemiste kaubanduskeskuse, Eesti Kohtuekspertiisi hoone ja Valga kutseõppekompleksi.

NCC Elamuarenduse suuremad projektid on Haaberstis Pärnaõue, Viimsis Tammeõue, Lasnamäel Vana-Kuuli ning Mustamäel Rabaküla elamuasumid. Koos käimasolevate detailplaneeringutega loob ettevõte Tallinnasse ja Harjumaale üle 2000 uue kaasaegse kodu, millest üle 1000 korteri on klientidele juba üle antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles