Ida-Virumaa elanikud muretsevad soojaarvete pärast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Venekeelne Postimees kirjutab, et pikalt kestnud külm on pannud paljud Ida-Virumaa elanikud muretsema, kas nad jaksavad veebruarikuu arveid maksta. Soojafirmad märgatavat võlgnike kasvu siiski ette ei näe.


Narva elanikul Olgal (perekonnanimi on toimetusel teada) on kahetoaline korter. Jaanuaris maksis ta selle kütte, elektri, vee ja kommunaalkulude katteks kokku 150 eurot, mis on üle poole tema kuusissetulekust. Ainuüksi küttele kulus 50,80 eurot ehk 1,02 eurot ruutmeetri eest.

Eelmise aasta veebruaris, mis oli samuti külm, tuli Olgal sama korteri eest välja käia 200 eurot, millest pool kulus küttele. Siis tegi naine korteriühistuga maksegraafiku, mida järgides sai võla tasutud alles suveks. Ta tunnistab, et nüüd on tal jälle väike võlg kogunenud ja lausub, et ootab veebruari arvet õudusega.

Ida-Viru soojafirmad kinnitavad, et neil võlgnikke palju ei ole. Narva soojusvõrgu juhataja Andrei Blinovi sõnul on sajast majast eelmise kuu eest võlgu vaid kuus. Tema hinnangul võivad veebruari arved tõusta vähemalt poole võrra. Siiski ei pruugi see mehe hinnangul järsku võlgnike arvu kasvu tähendada.

Blinovi sõnul on Narvas võlgnikke nii vähe seetõttu, et sealne soojuse hind on madalaim Eestis. Tänavu on neid, kes maksmisega hädas, igal juhul vähem kui mullu. Jaanuarikuu arvetest on tänaseks tasutud 99,1 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles