Hinnavõrdlus: toidukorv oli veebruaris veidi odavam

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi pool sissetulekust kulub inimestel toidule.
Ligi pool sissetulekust kulub inimestel toidule. Foto: Andres Teiss / Postimees

Eelmisel neljapäeval kulus neljaliikmelisel perel nädalaks elementaarset toidukraami varudes 1,83 eurot vähem kui mullu veebruaris, näitab Õhtulehe hinnavõrdlus.


Võrreldes eelmise aasta novembriga õnnestus samadelt sisseostudelt eelmisel nädalal 21 senti säästa. Märkimisväärse osa sellest säästust annavad kartul (kokkuhoid neljalt kilolt 1,37 eurot) ja valge peakapsas 0,53 eurot.

Kuigi konjunktuuriinstituudi andmetel on viimase aastaga leib-sai kallinenud (vastavalt 5,7 ja 3,2 protsenti), õnnestus meil eelmisel neljapäeval nende pealt hoopis 1,16 eurot kokku hoida. Nimelt on hinnavõrdlusesse kuuluv Fazeri must leib paljudes kauplustes parasjagu kampaaniahinnaga.

Saia saab enamikus kauplustes varasemast soodsamalt kätte siis, kui harjumuspärase kuue 330-grammise pätsi asemel võtta neli 500-grammist saia.

Võrreldes eelmise aasta veebruariga on hinnad enim langenud Säästumarketis ja Tallinna kaubamaja toidumaailmas, viimase kolme kuuga on meie ostukorv enim odavnenud Comarketis ja Säästumarketis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles