Eesti Postiga konkureeriv Smartpost tõstis paki saatmise hinda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itella Smartposti automaadid.
Itella Smartposti automaadid. Foto: Smartpost

Eestis esimesena pakiautomaatide teenusega alustanud Soome Itella kaubamärki kandev Smartpost tõstis 15. veebruarist paki saatmise hindu, analoogset teenust pakkuv Eesti Post kinnitab, et hindu ei tõsta.


Smartposti müügijuht Vitali Vorobjov kostis Tarbija24 pärimise peale, et ettevõte muutis tõepoolest 15. veebruarist eraisiku teenuse hinnakirja. S suuruse kapi hind tõusis 8, M suuruse kapi hind 7, L kapi hind 5,8 ja XL kapi hind 4 protsenti.

Kuulduse kohta, nagu plaaniks Smartpost küsida lisatasu ka paki hoiuaja pikendamise eest, vastas Vorobjov: «Me pole seda teinud ega plaani ka lähiajal tegema hakata. Kliendil on oma tavahoiuajale, milleks on 7 päeva, võimalus tasuta pakihoiuaega pikendada veel 7 päeva võrra. »

Hinnatõsusu põhjus ei ole müügijuhi sõnul kuidagi seotud Itella kaubamärgi alla minekuga. «Logistikaettevõttena, mille kulud sõltuvad otseselt sisendite hindadest, on kütuse- ja rendihindade tõus 2011. aasta jooksul Smartposti äri oluliselt mõjutanud. Hinnatõusuga vastuvoolu ujumine 2012. aastal sunniks meid aga pikemas perspektiivis teenuse kvaliteedis mööndusi tegema,» selgitas Vorobjov.

Ta lisas, et Itella Smartpost pakub ka edaspidi parima hinna- ja kvaliteedisuhtega pakiautomaaditeenust Eesti turul. «Anname endast parima, et õigustada liidrirolli.»

Eesti Post teatas seepeale, et jätkab ka edaspidi kõige soodsama pakiautomaadi teenuse pakkumist ning lähiajal hinnatõusu karta pole.

«Kas Smartposti hinnatõus on seotud kaubamärgi muutumisega Itellaks või millegi muuga, on keeruline hinnata, kuid meie, tundes Eesti turgu, ei pea vajalikuks pakiautomaadi teenuse hindasid tõsta,» kommenteeris Eesti Posti logistikadivisjoni juht Ansi Arumeel.

Ta lisas, et Eesti Posti hinnakujundus on eestimaise ettevõttena alati Eesti inimese võimalusi ja huve arvestav. «Meie jaoks on oluline, et inimesed, kellel on vajadus pakke saata, saaksid seda teha igal ajal ning soodsa hinnaga,» sõnas Arumeel.

Post24 pakiautomaadid on ka ööpäevaringselt avatud, kuna need asuvad väljas. Pakiautomaadi kaudu saab pakki saata ja vastu võtta ka postkontorist või tellida paki kohale viimiseks kulleri.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles