Innovatiivsel saial Sire on võõras maitse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti Pagar tõi jaanuarikuus turule täiesti innovatiivse saiatoote Sire, mil 70 protsenti vähem süsivesikuid ning palju valke ja kiudaineid, kuid mis on kummaliselt võõra maitse ja koostisega.


Ehkki Eesti Pagari koduleht teatab, et Sire on pealtnäha ja maitseltki nagu tavaline mitmeviljasai, siis seda maitsnud siiski nii ei arva. Sai tundub liiga soolane ja muutub suus nätskeks. Toimetusse tõi viilutatud saia lugeja, kel, suutmata seda süüa, oli enda sõnul ostule kulunud rahast kahju.

Ehk sobib Sire tõesti vaid kaalujälgijate ja kulturistide menüüsse kaalu langetamise eesmärgil, nagu koduleht kuulutab? Aga sel juhul tuleks ehk etiketil nii ka öelda ja hoiatada võõra maitse eest, mis igaühele ei pruugi meeldida.

Eesti Pagari kvaliteedijuht Signe Pae vastas meie pärimise peale, et tegemist on uudse tootega, mis sobib teadlikule toitujale. «Selle puhul on vähendatud oluliselt teravilja osakaalu, kuid samas on lisatud palju kiudaineid, seemneid, rapsiõli ja muna,» selgitas ta.

Pae möönis, et kõrge valkude ja kiudainete sisaldus tootes muudab nii selle maitset kui ka tekstuuri võrreldes tavalise saiaga ja toote tekstuur on tavalisest elastsem.

Maitse üle ei vaielda ja tarbijad hääletavad teadupoolest jalgadega. Eks varsti ole näha, kuidas siredaks saada ihaldajatele mõeldud toode ennast müüb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles