RMK paneb jahiload enampakkumisele

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Margus Ansu

RMK korraldab jahilubade eelisõigusega omandamiseks avaliku kirjaliku enampakkumise, mille võitjad saavad eelseisval jahihooajal kuues RMK hallatavas jahipiirkonnas enda kasutusse jahiload 90 protsendil riigi jahimaadest.

«1. märtsil algaval jahihooajal planeerime küttimismahte samas suurusjärgus eelmise, 2011/2012. jahiaastaga, ent lõplikult selgub see maikuus, kui keskkonnaamet väljastab iga jahipiirkonna osas konkreetsed küttimislimiidid,» selgitas RMK jahinduse peaspetsialist Kalev Männiste.

Enampakkumise tähtaeg on kolmapäeval, 29. veebruaril kell 14, mil kirjalikud pakkumused peavad olema saadetud RMK Ristipalo kontorisse. Pakkumust võib esitada ka digitaalselt allkirjastatuna. Iga enampakkumisel osaleja saab esitada vaid ühe pakkumuse ja vaid ühe jahiala kohta.

«Enampakkumist korraldades eeldame, et RMK kasutuses olevate jahipiirkondade eramaal peetakse jahti ainult maaomaniku nõusolekul. Sellistel juhtudel tekib maaomanikel selle eest, et nad oma jahimaad kasutada lubavad, teenimisvõimalus. RMK jagab maaomanikega enampakkumise tulud jahipiirkonnas proportsionaalses mahus maa pindalaga,» lisas Männiste. 2011. aastal maksis RMK maaomanikele tasu nende eramaa jahindusliku kasutamise eest 37 kinnistu osas kokku üle 1500 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles