Iseseisvuspäeva lemmikroaks sai kartulisalat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulisalat.
Kartulisalat. Foto: Mihkel Maripuu

Algatuseks kartulisalat ja vürtsikilu, põhiroaks aurav ahjupraad kartulitega ning laual jääkülm pudel haljast viina - selline näeb välja tänavune eestlaste unistuste iseseisvuspäeva peolaud Maxima andmetel.


Maxima selgitas juba kolmandat aastat tarbijate abiga välja, milliseid roogasid tarbijad Eesti iseseisvuspäeva peolaual näha soovivad. Nagu varemgi, nii pakkusid tarbijad tänavugi välja erinevaid lemmikroogasid alates rahvalikust kamast eksootiliste toitudeni nagu sinikarbid, hanemaks või faasan.

Kõige enam nimetati sellel aastal kartulisalatit, millele järgnes eelmiste aastate lemmik - seapraad. Eelroogadest nimetati sellel aastal lisaks kartulisalatile palju vürtsikilu, heeringat hapukoorega ja sülti. Magustoitudest pakuti enim kohupiimatorti. Kõrgelt hinnati taas Kalevi kommivabriku toodangut.

Alkoholi osas olid vastajad üsna ühel meelel, soovides oma peolauale kõige enam viina Viru Valge. Ka vahuvein oli traditsiooniliselt paljudel esimeseks valikuks.

Küsitlusele vastas Maxima Facebooki lehel, kauplustes ja mobiilisõnumiga ligi 2000 tarbijat. Maxima koostas laekunud vastuste alusel iseseisvuspäeva traditsiooniliste roogade TOP 10 ja pakub just neid roogi oma 21. veebruaril ilmuva reklaamlehe sooduspakkumistes.

Seega said kõik, kes küsitlusele vastasid, osaleda ise iseseisvuspäeva sooduspakkumiste valikul. Tänavu sai Maxima Facebooki lehele postitada ka iseseisvuspäeva toidulauale sobivaid retsepte.

Iseseisvuspäeva lemmikroad 2012:

1. Kartulisalat
2. Sealiha
3. Kartul
4. Kana
5. Vürtsikilu
6. Sült
7. Viin
8. Heeringas
9. Vahuvein
10. Hapukurk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles