TV3: Atonen soovitab võlgade küsimuses USAst eeskuju võtta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti laenuvõtjal pangalt suurt tuge loota ei ole - Swedbanki kinnitusel tuleb eluasemelaenu võlg igal juhul tagasi maksta, seda ka juhul, kui panga nõudel on maja üliodavalt maha müüdud.

Poliitikast ärisse siirdunud Meelis Atoneni arvates peaks olema aga nii nagu Ameerika Ühendriikides, kus maja pangale tagasiandmisega pääseb pere võlgadest igal juhul, vahendas TV3 «Seitsmeste uudiste» videolõik.

«Kui inimene nüüd on ostnud väga kalli kinnisvara ja pank on selleks laenu andnud, siis inimesel on alati võimalik tehingust taganeda nii, et ta viib oma kinnisvara panka, ütleb, et siin on mu võtmed,» kirjeldas Atonen USA skeemi. «Tõsi, inimene jääb ilma sellest varandusest, mis ta on sissemaksena selle kinnisvara soetamisel maksnud, aga sellest hetkest, kui ta võtmed tagasi annab, tehakse sisuliselt tagasitehing ja siis on kinnisvara panga risk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles