Hinnatõus sunnib omanikke autodele gaasiseadmeid paigaldama

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu varasematel kuudel on tarbijahindade peamine mõjutaja väliskeskkond. Hoolimata nafta hinna stabiliseerumisest kütuse odavnemine tanklates jätkus.
Nagu varasematel kuudel on tarbijahindade peamine mõjutaja väliskeskkond. Hoolimata nafta hinna stabiliseerumisest kütuse odavnemine tanklates jätkus. Foto: Mihkel Maripuu

Mootorikütuste pideva hinnatõusu tõttu on kasvanud nende autoomanike hulk, kes kulude kokkuhoiu eesmärgil lasevad oma sõidukile gaasiseadme paigaldada.

Autogaasiseadmeid paigaldava OÜ Gaznet juhatuse liige Kristjan Relvik tunnistas, et ettevõte suurendas hiljuti gaasiseadmete paigaldamisega seotud tööde mahtu kaks korda, kuna klientide nõudlus gaasiseadmete järele on kasvanud.

Samas tunnistas ta, et lähitulevikus võib tekkida vajadus veelgi mahtusid suurendada, kuna praegugi on ettevõtte töökojas järjekorrad.

Relviku sõnul suudab ettevõte paigaldada gaasiseadme neljale sõidukile nädalas ning hetkel on ukse taga umbes kahe nädala pikkune järjekord.

Põhjus, miks autoomanikud oma sõidukile gaasiseadme soovivad paigaldada, peitub eeskätt hinnas.

See, milliseks kujuneks erinevate sõidukite puhul rahaline kokkuhoid siis, kui sõiduks hakkaks sõitma mootoribensiini asemel gaasiga, on erinev.

Samas saab OÜ Gaznet veebiküljel spetsiaalse kalkulaatori abil iga autoomanik rehkendada, milline oleks ligikaudne hinnavahe.

Relvik tõdes, et gaasiseadme paigaldamine sõidukile peaks ära tasuma end umbes 20 000 – 25 000 kilomeetrise läbisõidu järel.

Gaasiseadme maksumus jääb umbes 1000 euro piiresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles