Tööturuamet sai töötukassa külge liidetud

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuamet
Tööturuamet Foto: Urmas Nemvalts

56 saadiku häälte toel võttis riigikogu vastu seaduse, mis liidab tööturuameti töötukassaga.


Eelnõu vastu anti 28 häält, erapooletuid polnud.

Seaduse eesmärk on parandada tööturuteenuste kvaliteeti ja tagada olukord, kus nii aktiivseid kui ka passiivseid tööturumeetmeid osutatakse ühes asutuses.

Seadusega ei muudeta tööturuteenuste osutamise ega tööturutoetuste ja töötuskindlustuse seaduse alusel hüvitiste maksmise põhimõtteid.

Seadus lähtub riigi ja sotsiaalpartnerite vahel töölepingu seaduse eelnõu ettevalmistamisel 24. aprillil 2008 sõlmitud kokkuleppest, millega otsustati tööturuinstitutsioonid ümber korraldada.

Tööturuameti ülesannete panemine avalik-õiguslikule asutusena tegutsevale töötukassale võimaldab algataja kinnitusel kaasata asutuse juhtimisse tööandjate ja töötajate esindajaid, mis omakorda tagab huvigruppide suurema kaasatuse neid puudutavate küsimuste lahendamisele.

Valitsuse algatatud tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse kohaselt saab ühendasutuse nimeks Eesti Töötukassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles