Renditud prügikonteinerist lahtisaamiseks tuleb maksta

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne.
Rakvere linn otsib jäätmekäitlejat. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Hiljuti said Harjumaa Kernu valla elanikud teate firmalt Ragn-Sells, et kuigi asemele tuleb uus prügivedaja, tuleks jätkata praeguse konteineri rentimist või see välja osta.


Kui seda teha ei soovita, ei saa rendikonteinerist siiski nii kergelt loobduda. Nii oli klientidele saabunud kirjas lause: «Juhul kui Te ei soovi kasutusel olevat rendikonteinerit osta või rendile jätta, siis lisandub viimasele arvele konteinerite äraveo eest täiendav tasu 413 kr/tk.»

See on tekitanud aga mitmetes Kernu elanikes pahameelt, sest kauaoodatud prügifirma vahetus toob ebameeldivaid lisakulusid.

Kernu vallavalitsusest öeldi Postimehele, et kuigi rahva soovil hakkab alates 1. veebruarist  prügi vedama Cleanaway, ei pea inimesed siiski Ragn-Sellsilt renditud konteineritest loobuma, vaid võivad jätkata rentimist praegustel tingimustel. Ainsaks probleemiks on aga see, et kuigi Cleanaway aktsepteerib Ragn-Sellsi rendikonteinereid, tuleb neid kasutades prügiveo ja konteinerirendi eest eraldi maksta.

Kernus prügiveo lõpetava Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg tõdes, et kohalike omavalitsuste eeskirjades on kirjas standardsete jäätmemahutite tüübid ja suurused, millest nii elanikud kui jäätmevedajad peavad lähtuma. «Need sobivad kõigile jäätmevedajatele, seega ei teki probleemi, et uus vedaja ei saa olemasolevaid jäätmemahuteid teenindada,» lubas Remmelg.

Miks aga küsib firma konteineri rentimist lõpetada soovivatelt inimestelt nii suure summa, on Remmelga sõnul lihtne: «Kui kliendid ei soovi Ragn-Sellsilt renditud konteinereid osta või rendilepingut jätkata, siis tuleb meil konteinerid ära tuua, millega kaasnevad ka kulutused. Konteineri äravedu, selle korrastamine ja pesemine on seotud kulutustega, mis tuleb sellisel juhul katta,» rõhutas Remmelg.

Tema sõnul ei kuulu konteineri rent omavalitsuse poolt korraldatud jäätmeveo alla, seetõttu on kõigil olnud valikuvabadus kas osta isiklik konteiner või rentida seda prügifirmalt. «Loomulikult on kliendil võimalus tellida uus konteiner piirkonnas teenindamist alustavalt uuelt jäätmevedajalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles