Üks küsimus: kas tööandja peab valesti makstud puhkusetasu ümber arvutama

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekord on teemaks valesti arvestatud töö- ja puhkusetasu.


Küsimus

Puhkasin jaanuaris kaks nädalat. Puhkuserahade saamisel tundus, et need on oodatust väiksemad. Kui läksin raamatupidaja juurde asja uurima, selgus, et ühe sõidu eest detsembris oli jäänud kogemata töötasu arvutamata. Kuna raamatupidaja sõnul nüüd enam välja makstud puhkuserahade ümberarvutusi tegema ei pea, siis sain tagantjärele vaid vähem makstud palga. Kas see on ikka nii õige?

Vastab tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Urve Stroom

Alates 1. jaanuarist 2012 enam üldjuhul varem välja makstud puhkusetasusid ümber arvestama tõesti ei pea. Antud juhul tuleb siiski teha nii parandus töötasu arvestuses kui ka ümber arvestada puhkusetasu, kuna mõlemad tasud olid töötajal väiksemad kellegi süül.

Seega on töötajal õigus saada nii vähem makstud töö- kui puhkusetasu aga ka võlaõiguslikku viivist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles