Algklassides oskavad tüdrukud aritmeetikat poistest paremini

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi üldiselt on poisid reaalteadustes tüdrukutest üle, siis algklassides näitavad tüdrukud aritmeetikas paremaid tulemusi tänu parematele verbaalsetele oskustele.

Ajakirjas Psychological Science avaldatud artiklis väitis üks artikli autoreist Xinlin Zhou, et mõned lapsevanemad ja õpetajad Hiinas on täheldanud, et algkoolis on tüdrukud aritmeetikas poistest paremad, vahendab teadus.err.ee.

Zhou uurimisrühm teostas rea katsed 8-11-aastaste lastega kaheteistkümnest Pekingi koolist. Tulemused näitasid, et tüdrukud edestasid poisse nii lihtsamates kui ka keerulisemates liitmis- ja lahutamistehetes ning kiirkäigul täpikeste hulga hindamisel ja arvudejada jätkamisel, kuid poisid näitasid oma paremust ruumiliste kujundite mõttes ümberpööramises.

Keelelised oskused mängivad matemaatikas suurt rolli seetõttu, et korrutustabeli päheõppimine on Zhou selgitusel keeleline protsess ning head keelelised oskused tulevad aritmeetilistes tehetes järjehoidmiseks suureks eeliseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles