Tööstress võib viia lahutuseni

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööpinged võivad üle kanduda ka pereellu. See väide peab paika nende paaride puhul, kes oma töömured koju kaasa toovad. Kui soovid oma kallimaga kaua ja õnnelikult koos elada, siis ärge vaielge ega võistelge selle pärast, kumma päev oli hullem.

Florida ülikoolis teostati uuring, mis keskendus teineteise toetamisele suhetes, kus igapäevane tööstress mõjutab mõlemat abikaasat, kirjutab geniusbeauty.com.

Uuringu autor Wayne Hochwarter intervjueeris 400 abielupaari ning avastas, et peamine lahutuste põhjustaja ja ka karjääride kokkuvarisemise süüdlane on see, kui abikaasa ei toeta oma partnerit stressirohketes situatsioonides.

Need paarid, kes tundsid, et kaaslane igati toetab neid, tunnistasid ka ühtlasi, et on oma abieluga väga rahul. Samuti talusid nad paremini tööstressi, ei olnud nii väsinud ja said teistega paremini läbi. Nad rääkisid ka, et ei ole õhtuti väga väsinud ning neil on aega ja jõudu oma kallimaga suhelda ja nad olid oma partnerist ja lastest rääkides vähem kriitilised.

Doktor Hochwarteri sõnul ei tohiks hea koduse õhkkonna nimel lähedastest eemalduda, vaid neile peaks oma halba tuju selgitama. Sealjuures ei tohiks oma olukorda võrrelda kaasa olukorraga. Kui üritatakse leida, et kumb tunneb end halvemini, siis viib see ainult vääritimõistmise ja vimmani, mis omakorda sillutab tee lahutusele.

Need, kes teavad, et nende kaaslane toetab neid rasketel aegadel, tunnevad, et mured liidavad neid ja tugevdavad nende abielu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles