Silbeti varemetele kerkinud VKG Plokk käivitas tootmise

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Silbeti tootmistsehh
Endise Silbeti tootmistsehh Foto: Liis Treimann

 Jaanuari lõpus taaskäivitas mullu oktoobris pankrotistunud Silbeti vara üle võtnud VKG kontserni tütarettevõte VKG Plokk OÜ kergplokkide tootmisliini Ahtme tehases ning veebruari lõpus väljus ettevõtte territooriumilt juba esimene koorem ROCLITE plokke.

ettevõtte territooriumilt juba esimene koorem ROCLITE plokke.

 VKG Plokk OÜle kuuluv tootmisliin käivitati esimest korda 25. jaanuaril.  Hetkel on liini töö stabiilne ning seda ei ole sel hooajal enam plaanis  peatada. Alates veebruarist suurendatakse tasapisi tootmismahtusid. Märtsikuuga saavutab liin täisvõimsuse. Alates ettevõtte asutamisest oktoobris 2011 kuni tänaseni on tööle võetud 67 töötajat, kellest enamik on  tehases varem töötanud spetsialistid. Märtsi alguse seisuga on laos ca 7000 m3 poorbetoonplokke.

Uue ettevõtte juhatuse liige Hannes Niinepuu:  «Ettevõtte käivitamine on  sujunud plaanipäraselt ja rahulikult. Veebruarikuuga on allkirjastatud  korralik kogus müügilepinguid 2012.aastaks. Heameel on tõdeda, et meie  ettevõttes toodetud plokkide vastu on üles näidatud väga suurt huvi, seda nii Eestis kui ka lähiriikides. VKG Plokk müüb oma toodet registreeritud  kaubamärgi ROCLITE alt. Meie inimesed annavad endast parima, et tootmisest jõuaks kvaliteetne plokk lattu ja sealt edasi juba ehitajateni.»
 
 Nõukogu esimees Jaanus Purga:  «Põlevkivi võimalikult jäätmevaba  kasutamine ning maksimaalne vääristamine on VKG jaoks oluline eesmärk. Tuhkbetoonist plokkide tootmisüksuse käivitamine on üheks kindlaks plokiks VKG põlevkivikasutuse vundamendis. VKG jätkab lähitulevikus aktiivselt põlevkivi mineraalosal – aherainel, põlevkivituhal ja poolkoksil – baseeruvate ehitusmaterjalide arendamist. Poorbetoonist ehitusmaterjalide  areng nii Euroopas kui Eestis saab olla ainult teisese toorme ja jääkproduktide kasutamisel tuginev – traditsioonilisel tsemendil ja ainult kaevandatavatel maavaradel põhinevad tootmised ei ole pikas perspektiivis majanduslikult ega keskkonnamõjult jätkusuutlikud.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles