Kalev kinnitab: Mesikäpa jäätis ei sisalda transrasvu

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesikäpa jäätis.
Mesikäpa jäätis. Foto: Kalev Chocolate Factory

Kalev vastas Tarbija24 toimetuse poole pöördunud murelikule lapsevanemale vastuseks, et Mesikäpa jäätis ei sisalda kahjulikke transrasvu.


«Kalev reklaamib oma Mesikäpa jäätist kui transrasvadevaba, aga pakendi infosildil on kirjas ka taimerasvad, sealhulgas ohtlik hüdrogeenitud taimerasv,» kirjutas Martin.

Ta jätkas: «Ma ei ole küll toiduspetsialist, kuid kas siin ei ole vastuolu? Transrasvad ongi minu teada hüdrogeenitud taimerasvad. Mina oma lapsele seda jäätist enam anda ei julge. Kas mu kartused on põhjendatud?»

Kalevi avalike suhete juht Ruth Roht ütles, et Mesikäpa jäätis ei sisalda siiski kardetud transrasvu. Ta lisas, et seda on kinnitanud jäätise tootja Premia.

«Taimseid rasvu saab hüdrogeenida kahel viisil: osaliselt ja täielikult. Osaline hüdrogeenimine on odavam ja selle protsessi käigus tekivad kaasnähtusena transrasvad. Täieliku hüdrogeenimise korral aga transrasvu lõpptootes ei ole. Mesikäpa jäätise valmistamisel on kasutatud täielikult hüdrogeenitud taimset rasva, mis on kvaliteetsem ja ei sisalda transrasvu,» kõlas selgitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles