Tartu taksojuhid kartelli ei märka

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja platsi taksopeatus.
Tartu Raekoja platsi taksopeatus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile Raeplatsi peatuses Õhtulehega vestelnud Tartu taksojuhtide väitel pole linnas taksomaffiat, pigem kujuneb ühtlane hind linna väiksuse tõttu loomulikul teel.


«Väikeses linnas nagu Tartu kujuneb hind ise - kui möödunud aastal tõusis bensiinihind lakke, siis keegi pidi ju esimesena ka kilomeetrihinda tõstma ja eks teised tulid järele. Praegu paistab, et kilomeetrihind võib veidi alla minna, aga see on turusituatsioon, mitte omavaheline kokkulepe,» selgitas üksiküritaja Silver Siida, keda paneb nördima, et Tartu taksofirmasid kartellikokkuleppes süüdistatakse.

Minu Takso all sõitva Vello Jõeluhti sõnul on loomulik, et tunde taksopeatuses ootavad juhid ka hindadest räägivad, kuid vaevalt saaks sellest kartellikokkulepet välja lugeda.

Konkurentsiamet võib algatada Tartu taksofirmade võimaliku kartellikokkuleppe uurimise, kuna juba üle aasta on kõigil Emajõelinna taksofirmadel kilomeetrihinnaks ühtmoodi 12 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles