Ka Taisto lubab uusi soodustusi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on bussifirma Taisto buss. Illustreeriv foto.
Pildil on bussifirma Taisto buss. Illustreeriv foto. Foto: Liis Treimann.

Kui Sebe lasi teisipäevast neljapäevani Eesti-sisestel kaugliinidel pensionäride piletihinna 60 protsenti alla, siis konkurendist Taisto Liinide spetsialisti Jan Landrati sõnul hakkavad nemadki esimesel võimalusel soodustusi pakkuma.


«Sõitjaile on hinnalangused kindlasti meeltmööda, aga samas ei taga uus hinnaralli bussiettevõtete arengu jätkusuutlikkust. Tuleb ju osta ka uusi busse ja parandada töökeskkonda, mille tarvis võib raha vähemaks jääda,» rääkis Landrat Õhtulehele.

Tema kinnitusel üritatakse siiski piletit odavamaks muuta, kuigi tuleb arvestada, et 100-krooniselt piletilt teenib bussifirma vaid 60 krooni, sest 18 protsenti läheb käibemaksuna riigile ja teist sama palju küsib bussijaam piletimüügist ning õiguse eest bussijaamast väljuda.

«Näiteks Tartu bussijaam tõstis oma väljumistasusid varasemaga võrreldes 40, Tallinna oma 15 protsenti,» selgitas Landrat, lisades, et see annab pigem uue hoo bussipileti hinnatõusule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles