Valge kala hinnatõus jätkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed.
Räimed. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kui viimastel aastatel kallines jahutatud kala kauplustes ja turul pidevalt, siis 2008. aastal jätkus vaid niinimetatud valge kala hinnatõus.

Konjunktuuriinstituudi andmetel peatus 2007. aastal punase kala hinnatõus ning odavnes mullu nii kauplustes kui turgudel, kirjutab Maaleht.

Eelmisel aastal kallines kauplustes räim keskmiselt 22 protsenti, koha ja ahven ning nende fileed keskmiselt 17-18 protsenti, forell ja lõhe odavnesid võrreldes varasema aastaga aga vastavalt 23 ja 12 protsenti.

Turgudel kallinesid räim ja ahven vastavalt 15 ja 8 protsenti, kuid forell, lõhe ja koha odavnesid vastavalt 25, 17 ja 7 protsenti.

Kui kauplustes oli 2008. aastal jahutatud kala kuni 2,6 korda kallim kui turgudel, siis fileede hinnavahe oli enamasti veelgi suurem, 2009. aastaks prognoosib konjunktuuriinstituut kalade jaehinna püsimist praegusel tasemel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles