Hiiumaal steriliseeritakse annetuste abil kasse

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasside hoiukodu Pärnus.
Kasside hoiukodu Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Hiiumaa mittetulundusühing Kuulikodu saab tänu annetajatele steriliseerida üle 20 kassi.


Kuulikodu juhatuse liikme Kadri Tapersoni sõnul ei saa praegu täpselt öelda, kui palju Hiiumaa kasse steriliseeritud saab, kuid neid on üle 20. Kindlasti saavad kevade eel steriliseeritud Kuulikodus elavad 7 kassi, kirjutab Läänlane.

Kaks kassi on juba lõikusel käinud, tänaseks on loomaarsti juures broneeritud terve päev varjupaigakasside jaoks.

Suuresadamas elab kodutute kasside koloonia. Kui palju neid seal täpselt on, seda ei teata, aga kasse võib olla 30 ringis. Taperson pakkus, et annetatud raha eest saab steriliseerida ka 17 Suuresadama kassi.

Kasside hulk oleneb ka sellest, kui palju neist kätte saadakse. «Nii või teisiti, olemata täpne, on lõikuste raha koos ja jääb üle ka transpordiks ja raviks. Ja see raha on kogutud 8 päeva jooksul,» märkis Taperson.

Eilse seisuga oli kasside aitamise kampaania käigus raha annetanud 103 inimest.
Hiiumaa ainuke loomade varjupaik MTÜ Kuulikodu tegutseb annetuste toel ja Tapersoni sõnul tuleb abivajavaid loomi muudkui juurde. Eelmisel nädalal elas Kuulikodus 3 koera ja 34 kassi. «Kulusid on alati ja mitte vähe. Üks tõenäoliselt tiine ja metsik emane tuleb täna õhtul.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles