Korteriomanikke kimbutab rämpspost

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkast.
Postkast. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

 Rämpspost teeb korteriühistutele jätkuvalt muret ning majades on raske lahti saada värviliste reklaamlehtede tulvast, nentis Eesti korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi. 

 «Rämpspost uputab järjekindlalt elanike postkaste,» nentis ta. «Selle vastu on raske midagi teha -Eesti Post küll kinnitas, et nemad postkastidesse, kus nende keelavad kleebised peal, reklaamprospekte ei pane ning lausa kontrollib sellest kinnipidamist, kuid on ka ju veel teisigi postituskampaaniate pakkujaid, lisaks teevad paljud firmad ise otsepostitust.»

 Mardi sõnul on  ühistute juhid selle tulemusel kimpus koridoriga, kus õhtu lõpuks katab põrandat värviliste katkiste reklaamvoldikute kiht.  «Vihased korteriomanikud viskavad mittevajaliku reklaamprahi lihtsalt põrandale ning ühistul tuleb lisaks täeindavalt koridori koristada,» rääkis Mardi.
 
 «Meie poole on pöördunud ka omanikke, kes sooviksid kleepsude kleepimise asemel asja lahendada firmasse saadetud kirjaga ning öelda, et sel majanumbril puudub huvi reklaami vastu, aga kahjuks pole see praegu võimalik. Samuti kurdetakse, et reklaami sorteerimisel võib kogemata värvilisepaberipahna hulka sattuda olulisi kirju.»
 
 Ainsaks toimivaks lahenduseks on Mardi hinnangul jätkuvalt keelavad kleebised postkastidel, lisaks ühistu koridori postkastide kõrvale seatud reklaamivoldikute korv või kast. «See peaks olema vastava sildiga märgistatud, et reklaamipakkuja teaks oma materjali sinna jätta. Samuti saab ühistu liige, kelle reklaami vastu huvi, korvist reklaami võtta,» andis Mardi nõu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles