ERR.ee: kultuuri tarbimine pole kõrgema käibemaksu tõttu vähenenud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Peeter Langovits

Aasta algusest raamatutele ja kultuuriürituste piletitele kehtima hakanud kõrgem käibemaks pole inimeste huvi kultuuri tarbimise vastu eriti kahandanud, väidavad raamatu- ning piletimüüjad.

Samas on kontserdikorraldajate sõnul jäänud kultuuri pakkumine tagasihoidlikumaks, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Eesti suurimad raamatumüüjad Apollo Raamatumaja ning Rahva Raamat kinnitavad, et tükikaupa lugedes osteti raamatuid tänavu jaanuaris sama palju kui aasta eest.

«Küll on nagu käibe poolest väike langus, raamatu hind on langenud suurte sooduskampaaniate tõttu,» selgitas ASi Apollo Raamatumaja turundusjuht Tiia Laul.

Kultuuriüritustele kehtib aasta algusest 18-protsendiline käibemaks, kuid kultuuri tarbimist pole kõrgem piletihind kuigivõrd mõjutanud.

«Mina julgen täna väita, et linnateater ei tunneta piletimüügi huvi vähenemist seoses erinevate hinnatõusudega, sh ka teatripileti hinnatõusuga,» kinnitas Linnateatri direktor Raivo Põldmaa.

Kontserdikorraldajad siiski nii optimistlikud ei ole ning kui jätta välja kahe nädala pärast Tallinnasse jõudev James Blunt ning augustis kontserdi andev Madonna, on tänavune suurkontsertide kalender hõre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles