Üks küsimus: mida teha, kui rasedale pole sobivat töö anda?

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedale ei sobi iga töö.
Rasedale ei sobi iga töö. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Tarbija24 avaldab ühe töötaja või tööandja küsimuse, millele vastab tööinspektsiooni jurist. Seekord on vaatluse all rasedale sobiva töö leidmine.


Tööandja küsib:

Naistöötaja toob ämmaemanda väljastatud tõendi, kus on märgitud, et töötaja tervisele on seoses rasedusega vastunäidustatud töötamine sundasendis ja pingeline töö mürarikkas keskkonnas.

Tegu on õmblejaga. Tööruumis on masinate müra ja töö toimub istuvas sundasendis. Tööandjal kergemat tööd anda ei ole. Mida teha ? Kas tööandja peab esitama tööinspektsioonile taotluse naistöötaja ajutiseks töölt vabastamiseks?

Vastab tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Ann Tiitson :

Töölepingu seadus sätestab, et rasedal ja töötajal, kellel on õigus rasedus- ja sünnituspuhkusele, on õigus nõuda tööandjalt ajutiselt terviseseisundile vastavat tööd, kui tema terviseseisund ei võimalda töölepingus ettenähtud tööülesandeid täita kokkulepitud tingimustel.

Kui tööandjal ei ole sobivat tööd anda, võib töötaja tööülesannete täitmisest keelduda. Töötaja peab tööandjale esitama arsti või ämmaemanda tõendi, millest nähtuvad terviseseisundi tõttu töötamise piirangud.

Seoses töölepingu seaduse jõustumisega 01.07.2009 ei kuulu tööinspektsiooni pädevusse nõusoleku andmine töötaja ajutiseks tööst vabastamiseks raseduse tõttu, seega tööandja ei pea esitama tööinspektsioonile mingit taotlust.

Terviseseisundile vastava töö ja töötaja töölepingu järgse töö võimalik töötasu erinevus hüvitatakse töötajale ravikindlustuse seaduses sätestatud tingimustel ja korras.

Kui tööandjal ei ole töötajale võimalik sobivat tööd pakkuda, keeldub töötaja töö tegemisest ning tal tekib õigus ravikindlustuse seaduses sätestatud hüvitisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles