Korteriühistud: renoveerimist takistab vaid rahanappus

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuigi riiklikke toetusi kortermajade renoveerimiseks on praegu rohkem kui kümme aastat tagasi, takistab rahanappus korteriühistutel renoveerimist ette võtmast, nenditi sel nädalal peetud korteriühistute innovatsioonikonverentsil.
 


«Küsitlusest selgus, et enamik ühistuid eelistab tervikrenoveerimst, kuid algust tehakse pigem üksikute töödega - ebakindlus tuleviku suhtes ning aina kiirenevas tempos tõusvad hinnad on inimesed täiendavate rahaliste kohustuste suhtes murelikuks teinud,» rääkis
korteriühistute liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

Ta lisas, et riigi rahaline tugi ehk Kredexi toetus
kortermajade renoveerimist plaanivatele ühistutele on hädavajalik. Parima tulemuse energia säästmisel annab tema sõnul tervikrenoveerimine, mis on ka riikliku toetuse saamise tingimus.

Kredexi 35 protsendi suuruse rekonstrueerimistoetuse saamiseks tuleb aga kasutada hoones innovatiivset ventilatsioonitehnikat - ventilatsiooni soojusvahetiga, kus tarvitatud õhk soojendab sissetulevat puhast õhku.

«Korteriühistute esimene innovatsioonikonverents näitas, et ühistud on uudsetest võimalustest väga huvitatud, esitati palju küsimusi ning uuriti erinevate tehnikate kohta,» rääkis konverentsi eestvedaja, korteriühistute liidu projektijuht Anu Sarnet.  Ta lisas, et uusimate energiasäästuvõimaluste tutvustamisega on kindlasti plaanis jätkata.

Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles