Gorail avab Tallinna–Peterburi rongiliini 27. mail

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Liis Treimann

Tiit Pruulile ja Marcel Vichmannile kuuluv Gorail avab uuesti 2007.-2008. aastal töötanud Tallinna–Peterburi rongiliini 27. mail, rong hakkab sõitma iga päev.

Goraili arendusdirektor Jolan Ševtsov ütles, et lõplik sõidugraafik ning ka piletihind ei ole veel paigas, aga need selguvad lähinädalatel.

Ševtsovi sõnul hakkab Gorail liinil opereerima nelja- kuni kuuevagunilise diiselrongiga. «Tegu ei ole uue veeremiga, rongi sisustus on praegu renoveerimisel.»

Tehnilise järelevalve ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma ütles, et 27. mail algavaks liiklusgraafikuperioodiks on amet eraldanud täiendavalt läbilaskevõimet Goraili kahele rongile lõigul Tallinn–Tapa–Narva ehk senise kahe rongi asemel annab Gorail uuel perioodil käiku neli rongi.

Võlma lisas, et peale Goraili läbilaskevõime taotluse rohkem taotlusi rahvusvahelise reisiveo teostamiseks laekunud ei ole.

Avaldused Peterburi rongiliini avamiseks esitas Gorail Eesti Raudteele ja Vene Raudteele eelmisel aastal.

Varasemalt on ajakirjandus kirjutanud, et Goraili kõrval kavandab Tallinna–Peterburi rongiliini käivitamist ka raudteeärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Reisiveod. Ettevõte renoveerib diiselrongi, mis on väliselt sarnane Tallinna ja Tartu vahel kurseerivate Edelaraudtee rongidega.

Gorail teenindab praegu reisijaid Tallinna–Moskva liinil iga päev ühe rongiga. Tallinna–Peterburi regulaarliini teenindamise lõpetas Gorail 2008. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles