Gastronoomiatalu avas Kredexi toel Raplamaal tootmisköögi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Uustalu köögis.
Ants Uustalu köögis. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kaiu vallas tegutsev Ööbiku talu avas veebruari lõpus Kredexi investeerimislaenu käenduse abil uue tootmisköögi, kus valmistatakse toodangut parematele Tallinna restoranidele.


Ööbiku talu on spetsialiseerunud puljongite ja kastmete valmistamisele, mida on keedetud pikaaegselt (üle 24 h) ning milles puuduvad kunstlikud lõhna- ja maitselisandid. Esimese Eesti taluna valmistas Ööbiku talu 24. veebruaril presidendi vastuvõtul suupisteid.

«Huvi meie toodete vastu on viimasel ajal kasvanud hüppeliselt ja ettevõtte arendamiseks oli vaja laiendada tootmisvõimalusi. Kredexi käendus võimaldas meil pangast laenu võtta ning rajada uus köök, mille abil suudame vastata klientide kasvavatele nõudmistele,» sõnas Ööbiku talu üks eestvedajatest Kertu Lukas.

«Toetame elujõulisi ettevõtteid, mis vajavad laenuraha, kuid mille omanikel puuduvad laenu saamiseks piisavad tagatised,» sõnas Kredexi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

Ööbiku talu veavad Ants Uustalu ja Kertu Lukas. Ants Uustalu töötab Soome Suursaatkonnas peakokana, ta on teinud koostööd mitmete toidu- ja elustiiliväljaannetega. Ta on Eesti Peakokkade Liidu liige ning Eesti Kulinaaria Instituudi akadeemik.

Kertu Lukas on olnud toiduajakirja KÖÖK peatoimetaja, töötanud projektijuhina, omandanud kondiitri kutse ning kuulub Eesti Sommeljeede Liidu liikmete hulka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles