Baumax: elementaarne, et müüja vahetab praakkauba uuega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrandaplaadid.
Põrandaplaadid. Foto: Liis Treimann

Baumaxi juhatuse liikme Jako Tsäko sõnul on elementaarne, et müüja vahetab praakkauba uuega ning viib vana minema, siin pole isegi erandeid, kui tooteid on müüdud kui esimest sorti.


Tänases Postimehes ilmus artikkel sellest, et kauba praagiks osutudes ei piisa üksned selle uue vastu vahetamisest ja ostjale pleandmisest. Kui näiteks plaatidel, mis on juba seguga põrandale kinnitatud, ilmneb puudusi, tuleb need taas üles võtta ja uued paika pannam kusjuures sellega seotud kulutused peab kandma müüja. Tarbija 24 uuris ehituspoodidelt, mida nad sellest arvavad.

Tsäko ütles, et talle kõlab natuke kummalisena, et millistest poodidest on need Saksa kliendid oma kaubad ostnud kellel sellised probleemid on tekkinud.

«Antud probleemide alusel ei saa teha üldistavaid järeldusi, et asjad nii ongi ma olen pigem seda meelt, et petta saanud kliendid on oma ostud teinud nurgatagustest poodidest ja saanud näiliselt odavama hinna. Sest raske oleks uskuda, et korralikud suured poeketid niimoodi asju lahendaks. Eestis on kahjuks suurte ehituspoodide reklamatsioonide täitmise kiirus meeletult aeglane ning suhtumine kliendi probleemi ükskõikne,» sõnas ta.

Mees toonitab, et igas süsteemis, kus inimroll eksisteerib, juhtub vigu.

«Baumax näeb praeguses väga tihedas konkurentsiolukorras PROBLEEME suurte võimalustena eristuda - kuidas me need probleemid lahendame! Selle tõttu on meie probleemide käsitlus ma usun, et kõvasti organiseeritum kui paljudel konkurentidel,» kinnitas Tsäko. «Meie lahendame kõik olukorrad, kus meie süül on kliendil vale või defektne kaup, oma kuludega ja nii kiiresti kui suudame, üldjuhul ühe päeva jooksul. Defektsete toodete puhul me vahetame toote ümber ennem kui meil on tarnijalt vastus - klient pole milleski süüdi ja ei tohi kannatada.»

Tsäko sõnul on oluline valida õiged koostööpartnerid, kes seisavad oma toodangu eest ja toetavad oma edasimüüjaid. Ettevõtte protsessid peavad toetama klienti igas olukorras, sest klient ei tohi kannatada. Rääkides siirastest, mitte pahatahtlikest klientidest, siis minu meelest on see täiesti normaalne, et klient saab praakplaatide puhul hüvitise ka lisatöödele. Siin on tema sõnul muidugi nüansse, kui defektid olid selgelt näha jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles