Halvatud mees veab lapsi kelguga lasteaeda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelk.
Kelk. Foto: Sille Annuk

Lapsest saati halvatud Raid võtab igal õhtul kelgu ja asub koos naisega kuuekilomeetrisele retkele, et lasteaiast oma põnnid ära tuua, sest bussipileti jaoks ei jagu alati raha.


Harjumaal Kiiul elav Raid (41) on kaht last kasvatav, hea südame ja positiivse ellusuhtumisega mees, kes põeb lapsest saati hemipareesi, kirjutab Õhtuleht. See tähendab, et tema vasak kehapool on osaliselt halvatud.

Igapäevaste elutoimetuste juures aitab Raidi elukaaslane Jaana, kes saab samuti invaliidsuspensioni, kuna on saanud seljatrauma. Koos kasvatatakse kahte koolieelikust poissi.

Perel tuleb ära tuleb elada invaliidsuspensionist - Raidi 195 ja Jaana 127 euroga pluss puuetega inimese toetus ja lapsetoetus. «Üldjuhul tuleme ots-otsaga kokku, aga mõnikord on küll nii, et kuu lõpp vajub täitsa ära, siis mõtled, et oleks kas või pakk spagettegi,» ütleb Raid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles