Hiiglaslik kalafarm toob Audrusse üle 1000 töökoha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põldeotsa ja Saulepa küla Suuresilla Suurfarmi kinnistule rajatava hiigelkalafarmi detailplaneeringu arutelu Audru vallamajas.
Põldeotsa ja Saulepa küla Suuresilla Suurfarmi kinnistule rajatava hiigelkalafarmi detailplaneeringu arutelu Audru vallamajas. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal Audru vallas valmistutakse hiiglasliku kalakasvanduse rajamiseks, kus saaks tööd 1200 inimest.

Audru vallavanema Margus Joonase sõnul hõlmab kasvanduse territoorium vastuvõetud detailplaneeringu kohaselt 53 hektarit, vahendas ERR Uudised Rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Joonas märkis, et kalakasvandus on oma mõõtmetelt eriline isegi kogu Euroopas: täisvõimsusel töötav kasvandus peaks praeguse kava kohaselt hakkama tootma 80 000 tonni kaubakala, eeskätt koha.

Kalafarmi arendaja on Fjordvesolding AS, kes aga ei varja, et ei ole projekti rahastaja. «Väidetavalt on nad käinud projekti kaitsmas Šveitsi, Taani ja Inglismaa investoritele, kes on sellest siiralt huvitatud, kuna valget valgukala, erinevalt punasest lõhest, kasvatatakse väga vähe,» ütles Joonas.

Plaanide kohaselt peaks tulevase ettevõtte toodangust lõviosa ehk ligi 98 protsenti minema ekspordiks.

Kasvanduse ehitustöödega alustatakse juba sel suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles