Reporter.ee: SMS-laenu võtnud talumees jäi pangalaenuta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen
SMS-laen Foto: Margus Ansu

Neli panka keeldusid laenu andmast Noarootsi talumehele Enn Rannikule, kes oli varem 3000 krooni kiirlaenu võtnud.

Enn maksis oma laenu lühikese aja jooksul korralikult tagasi, kuid see pankadele korda ei läinud, vahendas Reporter.ee videolõik.

Enn on pettunud ja arvab, et talle on liiga tehtud.

«Pangad ei väljasta laenu, kui sa oled SMS-laenu võtnud,» nentis talumees. «Me võib-olla ei olekski võtnud seda kiirlaenu, kui me oleksime seda ette teadnud.»

Ranniku sõnul võiks SMS-laenu andjad inimestele teatada, et pärast nendelt laenamist pangalaenu enam ei saa ning ka pangad võiksid inimesi sellest informeerida.

SEB panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu julgustab siiski kiirlaenuvõtjaid ka panka minema.

«Kindlasti võib tulla (panka) ja peaks nendesse probleemidesse, mis on SMS-laenude võtmisega tekkinud, tõsiselt suhtuma,» vastas Vohu küsimusele, kas kiirlaenu võtnud inimestel pole üldse mõtet pangast laenu küsida. «Pank saab siin abiks olla, saab neid võimalikke laene refinantseerida oluliselt odavamalt, inimene saab nendest kõrge intressiga laenudest vabaneda.»

Vohu sõnul ei ole kiirlaenu võtmine otseseks takistuseks pangalaenu saamisel, kui inimene tunnistab, et on laenu võtnud.

Tarbijakaitseamet soovitab inimestel vältida kõrge intressiga kiirlaenu võtmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles