Asjatundjad hoiatavad tänaval mootorsaagide müüjate eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need saed on ehtsad. Pilt on illustratiivne.
Need saed on ehtsad. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tähelepanelik kodanik Tarmo rääkis, et täna lõunal pakkus üks tõmmu ja imelikku lõunamaa keelt rääkiv noormees talle Rakveres Tallinna tänaval uut mootorsaagi Stihl, kuid elukogemus ja sabatunne ütles, et see kaup pole ehtne.

„See on analoogne binoklitega, kus pakutakse odavat kaupa, millel on Stihli silt peale kleebitud,“ jätkas Tarmo. Tema sõnul väljus noormees eemal seisnud tumedast sõiduautost Volkswagen Golf ja rääkis mingit lõunamaa keelt. Tarmo hinnangul võis see keelevada olla ka rääkija välja mõeldud. Küll aga andis kahtlane müüja žestikuleerides igati mõista, et tema käest saab sae odavalt. Samuti näitas ta, kuidas saag hästi käivitub.

Rakveres mootorsaage ja muruniidukeid parandav füüsilisest isikust ettevõtja Sulev arvas, et ilmselt oli tegemist Hiinas valmistatud odava kaubaga, mida müüakse 100-150 euroga. Originaaltooted on mõistagi kallimad.

Sulevile on selliseid saage parandusse toodud. „Piltlikult öeldes kirvega kokku taotud,“ iseloomustas ta libatööriistu. Meistrimehe sõnul on selliste saagide puhul peamine häda selles, et ei ole varuosi. Tavaliselt puruneb starteril pärast paarikordset käivitamist pehmendusvedru. Mõni saag ei pruugigi käivituda.

Sulev soovitas, et kui inimene pole moororsaagidega väga hästi kursis, siis selline tööriist tuleks ikkagi osta esinduskauplusest, mitte tänavalt või turult.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et tänaval või muus kohas kauba müümine ei ole seaduserikkumine. „Seda ikka tehakse,“ lisas ta.

Politsei pressiesindaja täpsustas, et täna tuli lõuna ajal teade, et Rakveres Mulla tänava garaažide juures pakub üks noormees müüa mootorsaagi. Kaks inimest, kellele saagi pakuti, huvi ei tundnud ja nii lahkus noormees sõiduautoga Toyota, millel oli Poola registrimärk.

Politsei tuletab meelde, et inimesed oleksid tänavalt kauba soetamisel ettevaatlikud ja pööraksid rohkem tähelepanu esemete ehtsusele ning kvaliteedile. Kahtluse korral võib müüjalt alati küsida kauba dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles