Statoil: bensiinimüügi vähenemine näitab eratarbimise langust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: SCANPIX

Statoili kommunikatsioonijuhi Jaanus Pautsi kinnitusel  on  bensiinimüük eelmise kuuga võrreldes pisut vähenenud, mis lubab järeldada, et mootorikütuste hinnatõus on kahandanud eratarbimist. Samas üldised mootorikütuste müügimahud näitavad tema sõnul selgelt kasvu.
 

«Diislikütuse osas on mahud jätkuvalt kasvanud,» kommenteeris Pauts vastuseks küsimusele, kas viimase aja mootorikütuste hinnatõus on ka tarbimist vähendanud.

Bensiinimahtude kerge languse taustal võib Pautsi sõnul järeldada, et eratarbimine on jätkuva hinnatõusu tingimustes kergelt vähenenud, kuid diislikütuse kasvunumbrid näitavad ärisektori tarbimise kasvu, mida toetab majanduse üldine kasv.

Täpsemaid numbreid Pauts ütlema ei soostunud, viidates sellele, et Statoili emafirma on börsiettevõte ning  seetõttu ei saa kontserni ühe tütarettevõtte andmeid nii detailsel tasemel avalikustada.

Samuti börsil  noteeritud Neste Eesti tütarfirma teatas, et võrreldes eelmise aastaga on bensiini müük vähenenud 4-5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles