Kui tihti tuleb lasta korstnat puhastada?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Päästeameti esindaja Annika Koppel selgitas, et küttesüsteemi tuleb puhastada vähemalt nii tihti, kui seda nõuab kaasa antud kasutusjuhend. Kui aga juhend puudub, tuleb puhastustöid teha vähemalt üks kord aastas.


«Eriti tugeva tahmumise korral tuleb puhastada sagedamini, et hoida ära tahma süttimise oht korstnas,» selgitas ta.

Aasta ringi kasutatavat kütteseadet on aga soovitatav puhastada vähemalt kaks korda aastas. «Kui tellite koju korstnapühkija, siis küsige temalt kindlasti ka kutsetunnistust,» hoiatas Koppel ebapädevate pühkijate eest.

Üksikelamus, suvilas, aiamajas, taluhoones ja väikeehitises peab üks kord viie aasta jooksul küttesüsteemi kontrollima ja puhastama kutsetunnistusega korstnapühkija, kes annab selle kohta ka vastava akti.

Koppeli sõnul näitab 2011. aasta statistika, et 13 protsenti elumajade tulekahjudest saab alguse tahmapõlengust korstnas või rikkest kütteseadmes. «Seega on igati põhjendatud soovitus, et küttesüsteemi kontrolliks ja puhastaks igal aastal vaid vastavate teadmistega isik,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles