Reola Gaas: autogaasi hind on ja jääb bensiinist 40 protsenti odavamaks

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto tankimine gaasiga.
Auto tankimine gaasiga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reola Gaasi tegevjuht Jaanus Mumm selgitas, et võrreldes bensiini hinnaga pole gaasi hinna tõusud nii kiired ega nii suured. Gaas on keskeltläbi umbes 40 protsenti bensiinist odavam ja see suhe ei muutu.


«Ma ei saa öelda, et gaasi hind on praegu 0,79 eurot liitri kohta ja see on ka aasta pärast selline, sest selle hind on reguleeritud nafta hinna tõusuga. Aga see hind on palju stabiilsem,» ütles ta.

Mees lisas, et kui inimene teeb autole gaasiseadet paigaldades tasuvusarvutust või investeeringu otsust ja kui ta kasutab praegust hinnavahet, siis ta võib olla üsna kindel selles, et see hinnavahe kehtib ka aasta pärast ja hiljem. «Aga millised hinnad ise siis on, on muidugi väga raske öelda.»

«Autokütuse hind Eestis sõltub sellest, mis ajal on hankelepingud sõlmitud. Tarneahel on kaunis pikk ja hinnaloogika tavainimeseni tegelikult ei jõuagi. Inimene ootab, et kui hind maailmaturul langes, siis peaks kohe ka tanklas langema. Maailmaturul käib aga hind iga päev minutite jooksul mitu korda üles-alla, selliseid kõikumisi meil tanklates kindlasti ei ole. Ent kui vaadata kütusehinna pikka trendi, siis paraku on see olnud väga pikalt tõusuteel,» lisas Mumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles