Kevadisel suurkoristusel üle jäävad asjad saab viia uuskasutuskeskusse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katriin Jüriska uuskasustuskeskuse müügisaalis.
Katriin Jüriska uuskasustuskeskuse müügisaalis. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Alates tänasest alustab Tallinna Uuskasutuskeskus teavitust, mille raames kutsutakse üles inimesi oma kodust leitud kasutute asjade ära viskamise asemel neid uuskasutuskeskusele annetama.


Aprillikuu jooksul on uuskasutuskeskus Tatari tänaval avatud kella kümnest seitsmeni õhtul. Alates 16. aprillist on võimalik kuu lõpuni mugavalt oma vanu asju ära tuua ka Ülemiste keskuse parklasse vastavasse konteinerisse.

Uuskasutuskeskuse tegevjuhi Katriin Jüriska sõnul on aprill esimene soojem kevadkuu, mil võetakse ette suurem koristustöö ja vaadatakse uue pilguga üle vanad, silma alt ära pandud asjad. «Tihti visatakse endale kasutuna näivad riided, tehnika, tööriistad ja raamatud ära. Meie teavituse eesmärgiks on ärgitada inimesi kasutuna näivate asjade äraviskamise asemel andma neile uue elu kellegi teise juures,» ütles Jüriska.

Uuskasutuskeskus võtab vastu kõike, mis kodumajapidamises üle võib jääda, näiteks nõusid, raamatuid, töökorras tehnikat, mööblit, sportimisvahendeid, aksessuaare, riideid ja jalanõusid. Keskusesse toodud vanu asju saab omakorda endale soetada väga soodsa hinna eest.

«Riided maksavad meil keskmiselt 2-3 eurot, raamatud ja nõud üks euro ja tehnika vahemikus 3-20 eurot,» tõi Jüriska välja hinnataseme. «Kõige enam ostetakse korralikke riideid, aga palju käiakse otsimas ka huvitatavaid nõusid ja raamatuid. Oluline, et annetatavad asjad on puhtad, terved ja kasutuskõlblikud,» lisas ta.

Aprillikuu jooksul toimub Tallinna tänavatel uuskasutuskeskuse teavituskampaania «Ära viska asja asjata ära». Kampaania eesmärk on ärgitada inimesi kodust leitavate vanade asjade äraviskamise asemel annetama need uuskasutuskeskusesse, kust need võivad saada kellegi teise juures omale uue elu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles