Kaugtöö päeval 31. mail tuleb teha võimalusel kodus tööd

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

31. mail toimuva kaugtöö päeva raames kutsutakse inimesi üles tegema tööd väljaspool kontorit. Päeva eesmärgiks on suurendada ühiskonna teadlikkust võimalustest ja eelistest, mida kaugtöö kaasaegsete tehnoloogiate abil nii töötajatele kui ka ettevõtetele pakub.


«Tööd tehakse tänapäeval mobiilsetel seadmetel – sülearvutites, tahvlites ja nutitelefonides. Ometigi istub enamik inimesi hommikust õhtuni kontorilaua taga, sest minevikus oli see ainuke võimalus töö tehtud saada,» rääkis Microsoft Eesti juht Rain Laane.

Ta lisas, et kaugtöö päeval saab järele proovida, milliseid võimalusi pakub tänapäeva tehnoloogia töö tegemiseks ükskõik kus. «Microsoft Eesti töötajad teevad kaugtööd näiteks 50 protsenti ulatuses ja säästetud raha, suurem paindlikkus, tõhusus ning inimeste rahulolu kasv on tuntavad,» lisas Laane.

Elioni äriklientide segmendi juht Martin Rand rääkis, et kaugtöö põhimõtted on hakanud tänu tehnoloogiale kiiremini levima. Samas pakub hetkel vaid 5-6 protsenti kõikidest üle 5 töötajaga ettevõtetest oma töötajatele mugavaid kaugtöö võimalusi.

«Teenusepakkujad on viimasel paaril aastal toonud turule mitmeid selliseid lahendusi, mis toetavad töö tegemist kontoriseinte vahelt väljas,» rääkis Rand ja tõdes, et kaugtöö populaarsuse kasv on avaldanud tugevat mõju ka Elioni tootearendusele.

Kaugtöö päeva kohta saab lisainfot, nõuandeid ja abimaterjale http://www.microsoft.ee/kaugtoo. Facebooki vahendusel (http://on.fb.me/ktpaev) on võimalik osa võtta kodukontori fotokonkursist, parimatele on välja pandud auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles