Vaeseimate ja rikkaimate kulutuste vahe vähenes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kõige vaesemate ja kõige rikkamate leibkondade tarbimiskulutuste vahe on viimase aastaga Statistikaameti blogi andmetel veidi vähenenud.

Elanikkonna vaeseima viiendiku hulka jääv leibkond saab kulutada kuus vaid 165 eurot, elanikkonna rikkaima viiendiku hulka kuuluv leibkond aga 474 eurot liikme kohta.

Seejuures on aga esimese elanikkonna vaesema viiendiku kulutused võrreldes 2010. aastaga kasvanud kõige rohkem — ligi 11 protsenti (16 eurot). Rikkaima viiendiku kulutused seevastu suurenesid vaid ühe protsendipunkti võrra (5 eurot). Kõige vaesemate ja kõige rikkamate leibkondade tarbimiskulutuste vahe on vähenenud.

Märgatavalt mõjutab leibkonna tarbimisvõimalusi leibkonnapea (s.o leibkonna suurima sissetuleku tooja) haridustase. Kõrgharidusega leibkonnapea puhul kulutab leibkond keskmiselt kuus 345 eurot liikme kohta. Alg- või põhiharidusega leibkonnapea puhul 206 eurot ning kesk- ja kutseharidusega perepea puhul 241 eurot liikme kohta kuus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles