Veebruari küttearved olid jaanuarist 8 protsenti suuremad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) uuringust selgub, et tänavu veebruaris tarbiti kaugküttega kortermajades soojusenergiat võrreldes jaanuariga 8 protsenti rohkem ning vastavalt suuremad olid ka küttearved.

«Ilm läks juba jaanuaris külmemaks, sellest ka küttetarbimise tõus,» ütles üle-eestilise uuringu läbiviimist juhtinud EKÜLi Tallinna ja Harjumaa büroo juht Raimo Jõgeva.

Uuring tõi välja suure hinnaerinevuse – selgus, et korteri ruutmeetri saab soojaks 70 sendi, aga ka 8,5 euroga. «Antud hinda ei saa aga võrdluseks võtta, sest piirkonniti on soojatootjate hinnad väga erinevad,» ütles Jõgeva.

Uuringus osalenud kortermajade tulemustest selgus, et soojatootjate hinnad erinevad üle kahe korra. «Soojusenergia kulu ühe ruutmeetri kütmiseks kortermajades erineb kümnekordselt. Jaanuaris oli madalam soojusenergia kulu ruutmeetri kohta kuni 10 KWh ja kõrgem üle 110 KWh,» rääkis Jõgeva.

Uuringu käigus koguti Jõgeva sõnul teavet ka maja ehitusaasta, konstruktsiooni materjali ja seisukorra kohta. Parimad tulemused saadi nendes kortermajades, kus on teostatud tervikrenoveerimine ning küttekulude jaotamine toimub individuaalsete küttekulujaoturitega. «Osaliselt renoveeritud ja renoveerimata majade tulemuste vahed on minimaalsed,» ütles Jõgeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles