Tippjuhtide palgatabeli võitis ülivõimsalt Apple´i uus juht

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i juht Tim Cook.
Apple'i juht Tim Cook. Foto: SCANPIX

New York Timesi avaldatud tippjuhtide palgaedetabelis saavutas mäekõrguse esikoha Apple´i värske tegevjuht Timothy Cook.

Cooki põhipalk oli 2011. aastal 900 000 dollarit, ent tema edu tagasid 376,2 miljoni dollari eest saadud Apple´i eelisaktsiad, mille väärtus oli eelmise nädala lõpu seisuga kerkinud 634 miljonini, kirjutab NY Timesi veebiväljaanne. 

Cookile järgnesid Lawrence Ellison (Oracle), Ronald Johnson (J. C. Penney) ja Philippe Dauman (Viacom), kes aga ka kolme peale kokku ei teeninud isegi poolt Cooki töötasust.

Tippjuhtide TOP 100 keskmine töötasu kasvas 2010. aastaga võrreldes kahe protsendi võrra 14,4 miljoni dollarini. Võrdluseks: keskmise ameeriklase aastapalgaks on 45 320 dollarit. Kokku teenisid 100 enimmakstud tippjuhti 2,1 miljardit dollarit, mis on NY Timesi võrdluse kohaselt võrdne Sierra Leone aastase sisemajanduse kogutoodanguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles