Jõgeval tekkis pühade eel sularahapaanika

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahasoovijate järjekord sularahaautomaadi taga.
Rahasoovijate järjekord sularahaautomaadi taga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud neljapäeval kujunes Jõgeval välja olukord, kus Swedbanki kliendid olid hädas sularaha kättesaamisega, sest pank oli otsustanud ühe linnas oleva sularahaautomaadi maha võtta.

Kuna oli pensionipäev ja üksiti viimane pühade-eelne päev, oli väga palju inimesi linna sisseoste tegema ja end sularahaga varustama tulnud, kuid üht kolmest Swedbanki sularahaautomaadist inimesed enam eest ei leidnud, kirjutab Vooremaa.

Nii lookleski Swedbanki iseteeninduskontoris ja Selveri seinal paikneva automaadi taga stabiilselt ligemale kümneinimeseline järjekord, kus tuli seista paarkümmend minutit.

Panga pressiesindaja Mart Siilivask teatas, et Jõgeva Kaubahalli sularahaautomaadi külastatavus oli teistega võrreldes madalam ja kuna pangakontori juures asuv automaat jääb sealt vaid 200 meetri kaugusele, siis otsustaski pank eemaldada just selle masina.

«Vabandame kõigi klientide ees, kes sularaha väljavõtmist tavapärasest kauem ootama pidid,» ütles Mart Siilivask ja tunnistas, et pank oleks võinud kohalikke elanikke automaadi äraviimisest eelnevalt teavitada. Möödunud neljapäeval sularahasabas levitatud kuuldusi, et Swedbank kavatseb rahaautomaadi ära viia ka Selveri juurest, nimetas Siilivask aga alusetuiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles