Peterburis on Eestist toodud meritint delikatess

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meritint.
Meritint. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Peterburis on alanud tindihooaeg ning kalalettidele ilmunud Eestist pärit meritindi keskmine kilohind on uudisteportaali Fontanka arvestuste kohaselt 300 rubla (7,35 eurot).

Väiksemates poodides ja metroojaamade juures asuvates kioskites pakutakse tinti sõltuvalt kalade suurusest ja kvaliteedist 250-300 rublaga, vahendab ERR Uudised Fontankat.

Ühes restoranis Vladimiri prospektil oli ühe kala hind 3.-8. aprillil 110 rubla (2,69 eurot), kuni 15. aprillini on see 80 rubla (1,96 eurot) ja edaspidi langeb hind veelgi, pärast 10. maid aga enam tinti ei pakuta.

Soome lahes ja Laadoga järves ei ole tindi kudemine veel alanud, jää pole läinud ning seetõttu ei saa kalurid ka püügile minna.

Tallinna turgudel maksab kilo tinti praegu ühe asjatundja sõnul 3-3,20 euro ringis ja püütud on need valdavalt Pärnu lahest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles