TV3: Marika Tuus peab prioriteediks tööhõivet

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töötusstatistika näitab üha mõtlemapanevamaid numbreid - iga tööpäev toob registrisse ligi poole tuhande töötu nime. Keskerakondlase Marika Tuusi sõnul tuleks eeskuju võtta USA presidendist Barack Obamast, kes lubas tööhõive prioriteediks panna.


«Obama ütles ju oma esimeses kõnes, et kõige tähtsam on tööhõive ning sama on öelnud ka Soome president,» ütles Tuus TV3 «Seitsmestele uudistele». «Meie peaks ka panema selle prioriteediks.»

Uudistesaate teatel oli riigikogu sotsiaalkomisjoni koosolekul taas koalitsiooni ja opositsiooni arusaam probleemist täiesti erinev. Eriarvamusel ollakse ka selles, kas töötutele võiks abi olla lihtsatest väikesepalgalistest heakorratöödest.

«Ega see ei ole ju pikaajaline lahendus rakendada inimesi väga väheseid oskusi nõudvatele heakorratöödele,» märkis reformierakondlane Tõnis Kõiv. «Küsimus on ikkagi selles, kuidas nende inimeste konkurentsivõimet tõsta, kuidas neid õpetada selleks, et nad saaksid teha suurema väärtusega tööd ja teenida rohkem palka.»

Jaanuari lõpus oli tööturuametis registreeritud 38 812 töötut, mis moodustab kuus protsenti tööealisest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles