ILO: eestlaste ostujõudu karmilt hinnanud tabel oli BBC initsiatiiv

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC koostatud edetabeli kohaselt jäi eestlaste ostujõud türklastele ja poolakatele alla.
BBC koostatud edetabeli kohaselt jäi eestlaste ostujõud türklastele ja poolakatele alla. Foto: SCANPIX

ÜRO tööorganisatsiooni ILO kinnitusel oli tabel, mis hindas eestlaste ostujõu bosnialaste omast nõrgemaks, BBC initsiatiiv, kuna ILO ise ei pea palgaandmeid riikide vahel täielikult võrreldavaks.

«On tõsi, et BBC andmed tuginesid ILO kogutud andmetele, mis omakorda tulevad enamjaolt otse riikide statistikaametitest,» ütles ILO vanemanalüütik Patrick Besler ERR-i uudisteportaalile.

«ILO ei ole seisukohal, et riikide andmed on otseselt võrreldavad, kuna palkade arvestamine riikides võib olla erinev,» rääkis Besler.

BBC koostas paar nädalat tagasi ILO andmetele tuginedes erinevate riikide elanike ostujõu tabeli, milles Eesti jäi tahapoole nii Bosnia ja Hertsegoviinast, Makedooniast kui Türgist.

Tabel oli koostatud PPP ehk ostujõu standardi järgi, mis kõrvaldas väidetavalt hinnataseme erinevused riikide vahel ja näitas raha tegelikku väärtust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles